Your Flora Tranquil - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

De Your Flora Symbiotic supplementen van Living Nutrition bevatten meer dan 100 verschillende soorten microben die het microbioom in de darmen kunnen ondersteunen. De symbiotische basis hiervan is gemaakt van gekiemde, 100% biologische sojabonen, die worden gefermenteerd op basis van Kefir en Kombucha.

De toegevoegde biologische Kamille en Venkelzaad stimuleren deze werking nog eens extra, vanwege hun ondersteunende eigenschappen voor een gezonde spijsvertering, een gezonde darmwerking en een evenwichtige darmflora.

€ 24,95
Payment methods and shipping.

Traditioneel gebruik van Kamille en Venkelzaad

Geschiedenis van Kamille

De gebruiksgeschiedenis van Kamille begint al in de oudheid, waar het door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren werd gebruikt vanwege zijn heilzame werking. De Egyptenaren dachten daarbij dat Kamille een geschenk was van de God van de zon en zagen hem als heilig. In die tijd werd Kamille gebruikt om erytheem of xerose te behandelen, wat vaak het gevolg was van droog weer. Ook werd het gebruikt als rustgevende thee die zowel een kalmerend effect op de darmen als op de gemoedsrust kon hebben. Hippocrates beschreef Kamille als een geneeskrachtige bloem die in de vorm van thee of balsem vele heilzame eigenschappen bevatte.

Geschiedenis van Venkelzaad

Venkelzaad heeft een wijdverspreide en zeer uiteenlopende gebruiksgeschiedenis. In China werd Venkelzaad beschouwt als een goede remedie bij het oplopen van een slangenbeet. In de Middeleeuwen werd gedacht dat Venkel boze geesten kon verdrijven en werd om die reden op de midzomeravond boven de deuren gehangen. In de Traditionele Geneeskunde werd Venkelzaad gebruikt bij darm- en spijsverteringsklachten en het werd gebruikt in de vastentijd om de honger te stillen.

Fermentatieproces

Het fermenteren van voedingsmiddelen is iets van alle tijden, culturen en beschavingen. Gemiddeld bestaat 30% van het menselijk dieet uit gefermenteerd voedsel. Dit is geen overbodige luxe, aangezien gefermenteerde voeding bestaat uit een compleet ecosysteem met verschillende verbindingen en voedingsstoffen om het microbioom in de darmen te ondersteunen en beschermen.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee. Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Toename biobeschikbaarheid door fermentatie

Bovenstaand symbiotica fermentatieproces zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit voeding kunnen worden verbeterd in plaats van dat de afzonderlijke bestanddelen worden geïsoleerd en geëxtraheerd, wat vaak gebeurt bij het maken van enkelvoudige probiotica. De voedingsmiddelen en kruiden in de producten van Living Nutrition kunnen op deze manier in hun natuurlijke en complete staat worden bewaard waardoor de biobeschikbaarheid en de potentie toeneemt. Ook creëert dit fermentatieproces een heel scala aan nieuwe verbindingen die de gezondheid kunnen ondersteunen zoals enzymen en metabolieten.

 

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen. Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

Your Flora Tranquil bevat:

 • Living Culture Symbiotic™ Kefir-kombucha gefermenteerde biologische gekiemde sojabonen (Glycine max) - 300mg per dagdosering van 2 capsules
 • Biologische Kamille (Matricaria chamomilla) - 200mg per dagdosering van 2 capsules
 • Biologische Venkelzaad (Foeniculum vulgare) - 200mg per dagdosering van 2 capsules
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)

Gezondheidsvoordelen van Kamille en Venkelzaad

Door de jaren heen worden Kamille en Venkelzaad onder andere ingezet om de spijsvertering en de darmen te ondersteunen. Ze kunnen de volgende effecten geven:

 • Ondersteuning van het behoud van een gezonde spijsvertering
 • Goed voor de darmwerking
 • Goed voor een evenwichtige darmflora

Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten. (LINK: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/)

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur. Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

 
Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.