Wild Chaga Mushroom Chunks - Chaga Health

Logo Chaga Health

Wil jij de kracht van de medicinale paddenstoel Chaga in zijn puurste vorm ervaren? Dan zijn de Chaga Chunks van Chaga Health echt iets voor jou.

Met de 100% biologische handgeplukte Estlandse Chaga Chunks brouw jij je eigen Chaga thee. Chaga bevat een hoge concentratie aan antioxidanten, vitaminen en mineralen die kunnen helpen om jouw immuun- en afweersysteem te ondersteunen.

De smaak is ook nog eens heerlijk! Ga aan de slag en verras jezelf en anderen met deze smaakvolle Chaga Chunk thee.

€ 24,95
Payment methods and shipping.

Traditioneel gebruik van Chaga

Chaga (Inonotus obliquus) is niet zomaar een paddenstoel. Bij het zien van Chaga zul je waarschijnlijk eerst denken dat je naar een verbrand stuk van een boom kijkt. De Chaga ‘conk’, zoals het zichtbare gedeelte van deze paddenstoel heet, heeft een houtskoolachtige verschijning. Generaties voor ons hebben echter gemerkt, dat toen ze een stuk Chaga openbraken, er een oranje/goudgele verstopte kern onder schuilde: de echte rijkdom van Chaga. Door zijn heilzame werking kreeg hij de bijnaam ‘Koning van de paddenstoelen’.


Sterk geconcentreerde Chaga thee

Al meer dan 600 jaar is Chaga geliefd in Rusland, Estland, Azië en Siberië vanwege zijn potentiële heilzame werking. Traditioneel gezien werd Chaga toegevoegd aan kokend water, waar het uren stond te borrelen op het vuur totdat er een donkere, bijna zwarte vloeistof overbleef. Deze ‘thee’ werd dan gedronken als antisepticum en ontstekingsremmer.

De Chaga in dit product komt uit Estland, waar Chaga in het wild groeit en waar generaties families al vele jaren profiteren van deze wonderlijke paddenstoel.

Bereidingswijze Chaga Chunks
Het traditionele Estlandse familierecept:

 • Kook water en laat het afkoelen tot 50˚C
 • Voeg één Chaga Chunk per 200 ml water toe
 • Laat minimaal 5-6 uur tot 48 uur sudderen op een laag vuurtje (niet koken!)
 • Verwijder dan de Chaga Chunks
 • Verwarm de overgebleven vloeistof weer tot 40-50˚C
 • Voeg dan de Chaga Chunks weer toe en laat het geheel 4-5 uur trekken
 • Giet af
 • Voeg afgekoeld gekookt water toe tot aan het oorspronkelijke vloeistofvolume
 • Bewaar de Chaga thee tot 4 dagen in een afgesloten bak/pot
 • De Chaga Chunks kunnen tot wel 5 keer worden hergebruikt

Chaga paddestoelen bevatten een rijkdom aan belangrijke vitaminen en mineralen, namelijk: Vitamine B1, B2, B3, K en D2. Evenals calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, natrium, fosfor, kalium, selenium en zink.

Ook bevat Chaga hoge aantallen polysacchariden/beta-D-glucanen en triterpenen. Dit product bestaat uit 100% wild geoogste Estlandse Biologische Chaga Chunks (130 gram) en is soja-, gluten- en zuivelvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Onderzoek naar Chaga

Chaga (Inonotus obliquus) mag zich scharen onder één van de meest krachtige medicinale paddenstoelen. Chaga bevat veel polysacchariden/bèta-D-glucanen. Daarnaast bevat Chaga de volgende bioactieve bestanddelen:


Superoxide dismutase (SOD)
SOD bestaat uit een groep van metallo-enzymen die bekend staan als krachtige antioxidanten. SOD kan het lichaam ondersteunen in het afbreken van schadelijke zuurstofmoleculen waardoor permanente weefselschade kan worden voorkomen.

Betulinezuur
Betulinezuur wordt aangemaakt door berkenbomen en is terug te vinden in de berkenbast. Aangezien Chaga dol is op de berkenboom en hem vaak als gastheer gebruikt, neemt Chaga veel van dit betulinezuur in zich op. Betulinezuur is een bron van antioxidanten en wordt wetenschappelijk onderzocht vanwege zijn mogelijke kankerremmende werking.
Ook worden aan betulinezuur de volgende eigenschappen toegeschreven:

 • Antibacterieel
 • Ontstekingsremmend
 • Antiviraal


Hoge Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) waarde

De hoeveelheid antioxidanten in een voedingsmiddel kunnen worden gemeten en de uitslag van deze meting wordt uitgedrukt als: ORAC-waarde. Heeft een bepaald voedingsmiddel een hoog percentage aan antioxidanten? Dan heeft het automatisch ook een hoge ORAC-waarde. Chaga staat hoog in de lijst van voedingsmiddelen met een hoge ORAC-waarde. Zo is de ORAC-waarde van Chaga 140.000 en de ORAC-waarde van bosbessen 8370. Chaga beschikt dus over enorm veel antioxidanten!

Wil je meer weten over het antioxidantenbommetje Chaga? Lees dan ons blog!

Over dit merk Chaga Health

Chaga Health

De elixirs van Chaga Health zijn een product van de pure Scandinavische wildernis en van een Estlandse familie die de krachten ervan maar al te goed kent. Meer dan 100 jaar wordt dit recept gebruikt in de familie van oprichter Siim Kabrit om zijn familie gezond te houden en nu is het tijd om dit heilzame elixir met de wereld te delen. De Estlandse bossen nemen de helft van dit kleine land in beslag en 1,3 miljoen hectare daarvan is gecertificeerd als biologische bosbouw. Dit zijn ideale leefomstandigheden voor Chaga paddenstoelen, die maar al te graag groeien op de berkenbomen uit dit biologische bos.

Korte lijntjes met boswachters, boeren en houthakkers

Voor Chaga Health is het van het grootste belang dat alle ingrediënten volledig traceerbaar zijn tot de oorsprongsbron. Chaga Health heeft om die reden korte lijntje met elke Estlandse boer, houthakker en boswachter die betrokken is bij het productieproces voor de Chaga van dit product.

100% biologisch

Voor de producten van Chaga Health worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. De wild geoogste Chaga paddenstoelen die gebruikt worden voor hun producten, worden met de hand geplukt. Enkel de Chaga paddenstoelen van 5 jaar of ouder worden geplukt, wat de kwaliteit van dit product hoog houdt. Ook wordt erop toegezien dat er tijdens het productieproces geen bindmiddelen, chemicaliën of andere kunstmatige toevoegingen worden gebruikt. Alle ingrediënten van de producten van Chaga Health zijn dan ook 100% biologisch.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.