Organic Fermented Wisdom - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Living Nutrition’s Wisdom is een formule die bestaat uit een combinatie van door Kefir-Kombucha gefermenteerde kruiden, waaronder Heilige Basilicum, Gotu Kola, Matcha thee en de medicinale paddenstoel Lion’s Mane. Deze formule wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van meditatiebeoefening vanwege de bestanddelen van de ingrediënten die allemaal kunnen bijdragen aan een normale concentratie en een normale werking van het geheugen. Dus: adem in, adem uit, neem een dosis ‘Wisdom’ en zie wat het jou brengt!

€ 27,95
Payment methods and shipping.

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde

Het begin van de kruidengeneeskunde hangt zeer waarschijnlijk samen met het begin van de jagers-verzamelaarstijd.

Het oudste schriftelijke bewijs van het toepassen van kruidengeneeskunde stamt echter uit 2800 v.Chr., waarbij er verslag werd gedaan door Shennong in de Pen T’sao over de verschillende werkingen van verschillende kruiden.

Geschiedenis van het gebruik van medicinale paddenstoelen

Dat medicinale paddenstoelen een enorm lange gebruiksgeschiedenis hebben werd bevestigd door de vondst van ‘Ötzi’, de gletsjer mummie.

Dit was een mens uit het Neolitische tijdperk die bijna volledig intact was gebleven door de vrieskou van de gletsjer. Doordat de mummie zo goed bewaard is gebleven, was ook goed zichtbaar wat voor bagage Ötzi met zich meenam: één van de dingen die hij bij zich droeg was een paddenstoel!

Die nu bekend staat vanwege zijn antibiotische, anti parasitaire en antivirale eigenschappen.

Gefermenteerde medicinale paddenstoelen + kruiden

Living Nutrition maakt voor deze ‘Fermented Blends’ lijn gebruik van een zorgvuldig uitgezocht fermentatieproces waardoor de biobeschikbaarheid van de medicinale paddenstoelen en kruiden op natuurlijke wijze worden verhoogd.

Na het fermentatieproces worden de biologische medicinale paddenstoelen en kruiden met zorg gevriesdroogd zodat zeker kan worden gesteld dat alle unieke bestanddelen intact blijven. Hierna wordt de blend ingekapseld in biologische, veganistische tapiocacapsules.

Dit supplement is dus zowel vanbinnen, als van buiten 100% biologisch.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee.

Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen.

Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

 

Een dagdosering (2 capsules) Organic Fermented Wisdom bevat:

 • 150 mg biologische Lion's Mane (Hericium erinaceus) vruchtlichaam
 • 150 mg biologische Heilige Basilicum (Ocimum sanctum) blad
 • 150 mg biologische Gotu Kola (Centella asiatica) blad
 • 150 mg biologische Matcha thee (Camelia sinensis) blad
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)

En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Gezondheidsvoordelen Lion's Mane

Vanuit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat Lion’s Mane (LINK NAAR BLOG) twee belangrijke actieve bestanddelen bevat:

 • Hericenonen
 • Erinacinen

Waarvan is aangetoond dat deze bestanddelen beide de NGF (zenuwgroeifactor) en de BDNF (brain derived neurotrophic factor) stimuleren. Hierdoor wordt de aanmaak van bestaande en nieuwe verbindingen in de hersenen gestimuleerd.

Gezondheidsvoordelen kruiden

 • Heilige Basilicum

  Dit kruid staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen. Dit betekent dat het eigenschappen bevat die het lichaam en de geest helpt met het aanpassen in tijden van stress (zowel fysiek als mentaal) om zo de natuurlijke homeostase weer te bereiken.

 • Gotu Kola

  Van Gotu Kola wordt gedacht dat het antimicrobiële, ontstekingsremmende, antidepressieve en geheugenversterkende eigenschappen bevat.

 • Matcha Thee

  Matcha bevat vele krachtige antioxidanten die catechinen worden genoemd. Ook bevat het een belangrijke actieve flavonoïde, epigallocatechine gallaat, die samen met de catechinen kunnen bijdragen aan een normale concentratie en focus.

Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten. (LINK: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/)

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur.

Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. 

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. 

Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

 • Vermijd inname met warme dranken of warme maaltijden, aangezien deze de delicate voedingsstoffen van het fermentatieproces kunnen beschadigen
 • Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.