Organic Fermented Reishi Spores - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Met zijn gelakte roodbruine hoed, wekte Reishi (Ganoderma lucidum) al ten minste 2000 jaar geleden de aandacht van de mens. Al die tijd wordt deze medicinale paddenstoel al ingezet ter ondersteuning van de fysieke en mentale gezondheid.

Onder het gelakte hoedje van Reishi, ligt nog een verborgen schat: de sporen! Deze bevatten tot wel 300% meer triterpenen dan het vruchtlichaam, welke het immuun-en afweersysteem kunnen ondersteunen en ontspannend kunnen werken.

Het Kefir-Kombucha fermentatieproces zorgt daarnaast ook nog voor een verhoging van de biobeschikbaarheid van de ingrediënten. Bestel nu en probeer het zelf!

€ 27,95
Payment methods and shipping.

De paddenstoel van de ‘onsterfelijkheid’

Reishi werd met name in Azië vereerd, omdat er werd gedacht dat de medicinale paddenstoel over mysterieuze eigenschappen beschikte.

Zo werd gedacht dat Reishi zó gezond was, dat wanneer hij met regelmaat geconsumeerd werd, de consument het eeuwige leven zou krijgen!

Die nu bekend staat vanwege zijn antibiotische, anti parasitaire en antivirale eigenschappen.

Reishi: goddelijke inspiratiebron

Vanwege de veronderstelde onsterfelijkheid waar deze gelakte paddenstoel voor zou kunnen zorgen, werd Reishi een inspiratiebron voor de kunst.

Met regelmaat werd Reishi afgebeeld tussen de goden, waarbij het al gauw een symbool werd voor geluk en een lang, gezond leven.

Nog steeds zijn er in Peking afbeeldingen te vinden van Reishi op muren en binnen het ‘Zomerpaleis’.

Gefermenteerde medicinale paddenstoelen capsules

Living Nutrition maakt voor deze gefermenteerde paddenstoelen supplementen lijn gebruik van een zorgvuldig uitgezocht fermentatieproces waardoor de biobeschikbaarheid van de medicinale paddenstoelen op natuurlijke wijze worden verhoogd.

Na het fermentatieproces worden de biologische medicinale paddenstoelen met zorg gevriesdroogd zodat zeker kan worden gesteld dat alle unieke bestanddelen intact blijven.

Hierna wordt de medicinale paddenstoelenpoeder ingekapseld in biologische, veganistische tapiocacapsules. Dit supplement is dus zowel vanbinnen, als van buiten 100% biologisch.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee.

Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen.

Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

 

Een dagdosering (2 capsules) Organic Fermented Myco Blend bevat:

 • 600 mg biologische Reishi (Ganoderma lucidum) sporen per dagdosering (2 capsules)
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)


En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Gezondheidsvoordelen Reishi Sporen

Onderzoek naar Reishi (LINK NAAR BLOG) laat zien dat het maar liefst 400 (!) verschillende bioactieve componenten bevat. De belangrijkste componenten zijn:

 • Polysacchariden/ bèta-D-glucanen
   Lees er hier (LINK NAAR BLOG) meer over
 • Ganoderische zuren (triterpenen)
   Bevatten de volgende eigenschappen:
  • Remt histamine afgifte
  • Cholesterolverlagend
  • Ontstekingsremmend
  • Bloeddrukverlagend
  • Beschermer van de leverfunctie
  • Inductor van genetisch geprogrammeerde celdood
  • Antiviraal
  • Kanker remmend
  • Antimicrobieel
  • Als laatste zouden ganoderische zuren bij kunnen dragen aan meer ontspanning.

   Gezondheidsvoordelen fermentatie

   Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten. (LINK: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/)

   Probiotica en prebiotica

   Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur.

Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. 

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. 

Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

 • Vermijd inname met warme dranken of warme maaltijden, aangezien deze de delicate voedingsstoffen van het fermentatieproces kunnen beschadigen
 • Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.