Organic Fermented Lion's Mane - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Deze medicinale paddenstoel heeft een bijzonder kapsel en wordt niet voor niets Lion’s Mane (‘leeuwenmanen’) genoemd! Maar het blijkt maar weer: veroordeel nooit een ander op zijn kapsel, want Lion’s Mane heeft behoorlijk wat in petto.

Zo staat hij bekend als ‘nootropic’ vanwege zijn vermogen tot het stimuleren van de aanmaak van NGF en BDNF in de hersenen, waardoor de aanmaak van bestaande en nieuwe verbindingen in de hersenen wordt gestimuleerd. Daarnaast zorgt het gebruikte Kefir-Kombucha fermentatieproces voor een verhoogde biobeschikbaarheid van de ingrediënten.

Dus geef ons een “RAWR!” en probeer de Fermented Lion’s Mane nu zelf!

€ 27,95
Payment methods and shipping.

Monniken thee

Lion’s Mane wordt al minstens 2000 jaar gebruikt vanwege zijn vermeende medicinale krachten. Er moet een monnik zijn geweest die werd aangetrokken tot het kapsel van Lion’s Mane en besloot er een thee van te trekken.

Tijdens het thee uurtje voor de meditatiebeoefening begonnen steeds meer monniken te merken dat ze effecten voelden als: meer focus en een helderdere geest!

 Lion’s Mane werd daardoor steeds vaker gebruikt om de geest te ondersteunen tijdens het mediteren.

Culinair hoogstandje

Naast de meer spirituele/geestelijke functie van Lion’s Mane, heeft het in Azië ook al veel honderden jaren een hele andere functie: Lion’s Mane wordt daar gezien als een ware delicatesse!

 Gebakken of gegrild heeft het iets weg van de structuur en smaak van kreeft.

Ook in de Westerse Wereld lijkt Lion’s Mane steeds vaker op de bordjes van bourgondische levensgenieters te belanden. Smakelijk én hartstikke gezond! Wat een bijzonder exemplaar…

Gefermenteerde medicinale paddenstoelen capsules 

Living Nutrition maakt voor deze gefermenteerde paddenstoelen supplementen lijn gebruik van een zorgvuldig uitgezocht fermentatieproces waardoor de biobeschikbaarheid van de medicinale paddenstoelen op natuurlijke wijze worden verhoogd.

Na het fermentatieproces worden de biologische medicinale paddenstoelen met zorg gevriesdroogd zodat zeker kan worden gesteld dat alle unieke bestanddelen intact blijven.

Hierna wordt de medicinale paddenstoelenpoeder ingekapseld in biologische, veganistische tapiocacapsules. Dit supplement is dus zowel vanbinnen, als van buiten 100% biologisch.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee.

Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen.

Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

 

Organic Fermented Lion's Mane bevat:

 • 800 mg biologische gefermenteerde Lion’s Mane (Hericium erinaceus) per dagdosering (2 capsules)
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)


En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Gezondheidsvoordelen Lion's Mane

Onderzoek naar Lion’s Mane (LINK NAAR BLOG) wijst uit dat het twee belangrijke actieve bestanddelen bevat:

 • Hericenonen
 • Erinacinen


Er is aangetoond dat deze bestanddelen beide de NGF (zenuwgroeifactor) en de BDNF (brain derived neurotrophic factor) stimuleren waardoor bestaande en nieuwe verbindingen in de hersenen worden gestimuleerd.

Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten.

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur.

Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. 

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. 

Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

 • Vermijd inname met warme dranken of warme maaltijden, aangezien deze de delicate voedingsstoffen van het fermentatieproces kunnen beschadigen
 • Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.