Biologische Gefermenteerde Heilige Basilicum - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Heilige Basilicum (Tulsi) wordt al eeuwen gebruikt in de Ayurveda voor de ondersteuning van zowel lichaam als geest. Het unieke fermentatieproces dat Living Nutrition gebruikt voor dit supplement bestaat uit zowel Kefir als Kombucha.

Dit zorgt ervoor dat de bioactieve bestanddelen van de biologische Heilige Basilicum niet alleen worden geactiveerd, maar ook worden versterkt. Een dagdosering van 2 capsules bevat maar liefst 600 mg Heilige Basilicum!

€ 27,95
Payment methods and shipping.

De legende over hoe Heilige Basilicum heilig werd heeft zijn oorsprong liggen in de hindoetraditie.

Het verhaal gaat over de godin Tulasi, die door de god Vishnu misleid werd toen hij de gedaante aannam van haar man en ze, onbewust, overspel pleegde. Haar pijn was zo groot, dat Tulasi zelfmoord pleegde. Vishnu verklaarde na deze tragedie dat ze vanaf dat moment een godin was die aanbeden zou worden door vrouwen, vanwege haar trouw en dat zij vrouwen zou behoeden voor het noodlot om weduwe te worden.

Heilige Basilicum, ook wel ‘Tulsi’ genaamd, is vernoemd naar Tulasi en staat symbool voor liefde, zuiverheid, bescherming en het eeuwige leven.

Heilige Basilicum in de Ayurveda

Heilige Basilicum heeft zijn roots liggen in noord India, waar het ook wel de ‘Koningin der Kruiden’ wordt genoemd. Deze aromatische struik is familie van de basilicum die wij in elke supermarkt tegenkomen, maar heeft een aantal niet te evenaren verschillen op het gebied van haar heilzame potentie.

Binnen de Ayurveda wordt Heilige Basilicum ook wel ‘levenselixer’ genoemd, dat zowel voor spirituele, als voor medicinale doeleinden gebruikt wordt. In de Ayurveda wordt Heilige Basilicum dan ook ingezet voor lichaam, geest en de ziel.

Fermentatieproces

Het fermenteren van voedingsmiddelen is iets van alle tijden, culturen en beschavingen.

Gemiddeld bestaat 30% van het menselijk dieet uit gefermenteerd voedsel. Dit is geen overbodige luxe, aangezien gefermenteerde voeding bestaat uit een compleet ecosysteem met verschillende verbindingen en voedingsstoffen om het microbioom in de darmen te ondersteunen en beschermen.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee. Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd.

Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Toename biobeschikbaarheid door fermentatie

Bovenstaand symbiotica fermentatieproces zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit voeding kunnen worden verbeterd in plaats van dat de afzonderlijke bestanddelen worden geïsoleerd en geëxtraheerd, wat vaak gebeurt bij het maken van enkelvoudige probiotica.

De voedingsmiddelen en kruiden in de producten van Living Nutrition kunnen op deze manier in hun natuurlijke en complete staat worden bewaard waardoor de biobeschikbaarheid en de potentie toeneemt. Ook creëert dit fermentatieproces een heel scala aan nieuwe verbindingen die de gezondheid kunnen ondersteunen zoals enzymen en metabolieten.

Traditioneel gebruik van Heilige Basilicum (Tulsi)

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen.

Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

Organic Fermented Holy Basil bevat:

 • 600 mg Biologische gefermenteerde Heilige Basilicum (Ocimum sanctum) blad per dagdosering (2 capsules)
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)

 

En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Gezondheidsvoordelen van Heilige Basilicum

Er zijn vele honderden wetenschappelijke studies gedaan naar de effecten van Heilige Basilicum. Uit deze studies kwamen de volgende eigenschappen van Heilige Basilicum naar voren:

 • Antimicrobieel
 • Muggenwerend
 • Anti-inflammatoir
 • Radioprotectief
 • Hepato-protectief
 • Neuro-protectief
 • Cardio-protectief
 • Anti-diabetisch
 • Anti-hypercholesterolemie
 • Immunomodulerend
 • Geheugenversterkend
 • Anti-astma
 • Anti-stress
 • Anti-stolling

Ook komt uit laboratoriumstudies naar voren dat Heilige Basilicum bescherming kan bieden tegen toxisch chemisch geïnduceerde schade door haar hoge aantallen antioxidanten.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4296439/

Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur. Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is.

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.