Organic Fermented Cordyceps - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Ben je op zoek naar een bron van ondersteuning voor jouw energieniveau? Probeer dan eens de gefermenteerde Cordyceps van Living Nutrition!

Al 2000 jaar wordt deze bijzondere medicinale paddenstoel in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikt ter ondersteuning van het uithoudingsvermogen en de vitaliteit.

Het speciaal ontwikkelde Kefir-Kombucha fermentatieproces van Living Nutrition zorgt ervoor dat de biobeschikbaarheid van Cordyceps op natuurlijke wijze wordt verhoogd zodat je nog eens extra kunt profiteren van zijn kracht!

€ 27,95
Payment methods and shipping.

Parasiet bekeerd tot veganist

Van origine is Cordyceps misschien wel de meest lugubere paddenstoel uit het medicinale paddenstoelen rijtje. Cordyceps heeft namelijk parasitaire neigingen en groeit het liefst uit het lichaam van insectenlarven, die om die reden een langzame dood sterven.

Maar wees gerust! Het is inmiddels ook mogelijk om Cordyceps te cultiveren op graansubstraten. Dit betekent dus 100% vegan Cordyceps. Zo zien wij het graag!

Onwaarschijnlijke hoogtes, onwaarschijnlijke krachten

Cordyceps werd voor het eerst gevonden op 4500 meter hoogte in de Tibetaanse berggebieden, waar ze goed gedijen onder de koude weersomstandigheden en de frisse lucht.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde is Cordyceps één van de meest geliefde substanties, die al minstens 2000 jaar ingezet wordt voor wel 21 verschillende kwalen.

De Traditionele Chinese Geneeskunde zet Cordyceps met name in voor zijn potentie tot het ondersteunen van het uithoudingsvermogen en de vitaliteit.

Gefermenteerde medicinale paddenstoelen capsules 

Living Nutrition maakt voor deze gefermenteerde paddenstoelen supplementen lijn gebruik van een zorgvuldig uitgezocht fermentatieproces waardoor de biobeschikbaarheid van de medicinale paddenstoelen op natuurlijke wijze worden verhoogd.

Na het fermentatieproces worden de biologische medicinale paddenstoelen met zorg gevriesdroogd zodat zeker kan worden gesteld dat alle unieke bestanddelen intact blijven.

Hierna wordt de medicinale paddenstoelenpoeder ingekapseld in biologische, veganistische tapiocacapsules. Dit supplement is dus zowel vanbinnen, als van buiten 100% biologisch.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee.

Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen.

Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

 

Organic Fermented Cordyceps bevat:

 • 900 mg biologische gefermenteerde Cordyceps (militaris) per dagdosering (2 capsules)
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)


En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Gezondheidsvoordelen Cordyceps

Uit onderzoek komt naar voren dat de twee voornaamste componenten van Cordyceps bestaan uit:

 • Polysacchariden/ bèta-D-glucanen
  (LINK NAAR BLOG)
 • Cordycepine


Cordycepine

Cordycepine is een nucleïnezuur waar ons lichaam veel behoefte aan heeft omdat het de energiebron, ook wel ATP genoemd, van ons lijf aan kan vullen. Wanneer de ATP te veel energie verliest (door inspanning en bijvoorbeeld stress) kan de ATP uitgeput raken, met alle gevolgen van dien. Cordycepine bevat de volgende eigenschappen:

 • Bloedsuikerverlagend
 • Cholesterolverlagend
 • Anti-schimmel
 • Anti-inflammatoire
 • Immunomodulerend
 • Bron van antioxidanten
 • Anti-aging
 • Kankerremmend
 • Antiviraal
 • Leverbeschermend
 • Libidoverhogend


Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten. (LINK: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/)

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur.

Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. 

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. 

Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

 • Vermijd inname met warme dranken of warme maaltijden, aangezien deze de delicate voedingsstoffen van het fermentatieproces kunnen beschadigen
 • Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.