Organic Fermented Chaga - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Chaga is één van de bekendste medicinale paddenstoelen die al vele honderden jaren wordt vereerd vanwege zijn hoge aantallen antioxidanten

De Chaga voor dit supplement wordt gekweekt op berkenbomen, wat als voordeel heeft dat het vol zit met betulinezuur.

Living Nutrition maakt gebruik van een Kefir-Kombucha fermentatieproces waardoor de biobeschikbaarheid van deze paddenstoel nog eens extra wordt verhoogd.

€ 27,95
Payment methods and shipping.

Gebruik van Chaga door Hippocrates

Één van de oudste schriftelijke verslagen over het medicinale gebruik van Chaga werd geschreven door Hippocrates, in het zogenaamde ‘Hippocratic Corpus’, een Grieks medisch boekwerk.

Hij beschreef hierin hoe Chaga gebruikt kon worden om wonden mee te ontsmetten.

Chaga in Oost-Europa en Rusland

Chaga werd ook traditioneel gebruikt in met name Oost-Europa en Rusland. Hier werd Chaga onder andere gebruikt voor het maken van een sterke, bijna zwarte thee, die volgens hen zou beschikken over heilzame eigenschappen.

Ook werd Chaga gebruikt door middel van infusie, het inhaleren van de paddenstoel, of in de vorm van zeep ter behandeling van verschillende huidproblemen.

Gefermenteerde medicinale paddenstoelen capsules 

Living Nutrition maakt voor deze gefermenteerde paddenstoelen supplementen lijn gebruik van een zorgvuldig uitgezocht fermentatieproces waardoor de biobeschikbaarheid van de medicinale paddenstoelen op natuurlijke wijze worden verhoogd.

Na het fermentatieproces worden de biologische medicinale paddenstoelen met zorg gevriesdroogd zodat zeker kan worden gesteld dat alle unieke bestanddelen intact blijven.

Hierna wordt de medicinale paddenstoelenpoeder ingekapseld in biologische, veganistische tapiocacapsules. Dit supplement is dus zowel vanbinnen, als van buiten 100% biologisch.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee.

Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen.

Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

 

Organic Fermented Chaga bevat:

 • 600 mg biologische gefermenteerde Cohaga (Inonotus obliquus) per dagdosering (2 capsules)
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)


En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Gezondheidsvoordelen Chaga

Onderzoek naar Chaga laat zien dat het de volgende, interessante componenten bevat:

 • Polysacchariden/ bèta-D-glucanen
  Lees er hier (LINK NAAR BLOG) meer over
 • Betulinezuur
  Dit zuur wordt gevormd door de berkenboom, waarna Chaga het uit de berkenbast opneemt. Betulinezuur zit vol met antioxidanten en beschikt over antibacteriële, ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen.
 • SOD (superoxide dismutase)
  SOD bestaat uit een groep van metallo-enzymen die bekend staan als krachtige antioxidanten. SOD kan het lichaam ondersteunen in het afbreken van schadelijke zuurstofmoleculen waardoor permanente weefselschade kan worden voorkomen.

Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten.

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur.

Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. 

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. 

Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

 • Vermijd inname met warme dranken of warme maaltijden, aangezien deze de delicate voedingsstoffen van het fermentatieproces kunnen beschadigen
 • Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.