Biologische Gefermenteerde Ashwagandha - Living Nutrition

60 capsules
Logo Living Nutrition

Al meer dan 3000 jaar wordt Ashwagandha gebruikt in de Ayurveda als adaptogeen, een substantie die de niet-specifieke weerstand tegen ziekte en lichamelijke of psychische stress kan verhogen.

Living Nutrition maakt gebruik van een uniek symbiotica fermentatieproces van zowel Kefir als Kombucha. De 100% biologische Ashwagandha in dit supplement kan op deze manier in zijn natuurlijke en complete staat worden bewaard waardoor zowel de biobeschikbaarheid als de potentie toeneemt en het makkelijk kan worden opgenomen.

Voed jouw microbioom met 600 mg pure Ashwaganda per dagdosering.

€ 27,95
Payment methods and shipping.

Ashwagandha is een struik met kleine, groene, klokvormige bloemen die op grote schaal worden gekweekt in India maar ook voorkomt in China, Nepal en Jemen.

De naam Ashwagandha (Withania somnifera) bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet, namelijk ‘Ashva’, wat ‘paard’ betekent en ‘Gandha’ wat ‘geur’ betekent. Vrij vertaald zou je dus kunnen zeggen dat Ashwagandha ‘paardengeur’ betekent.

Voor deze naam is enerzijds gekozen vanwege zijn krachtige geur en anderzijds vanwege de paardenkracht’ die je zou krijgen van dit bijzondere kruid.

Ashwagandha in de Ayurveda

Traditioneel gezien is Ashwagandha één van de meest gewaardeerde kruiden die al meer dan 3000 jaar in de Ayurveda wordt gebruikt. Charaka, een Ayurvedische geleerde, schreef in het jaar 10 v. Chr. dat Ashwagandha voor een lang en gezond leven en het geheugen van een paard kon zorgen.

Ook wordt Ashwagandha in de Ayurveda gezien als een adaptogeen. Dit is een substantie die de niet-specifieke weerstand tegen ziekte en lichamelijke/psychische stress (zowel acute als chronische stress) verhoogt.

 

Fermentatieproces

Het fermenteren van voedingsmiddelen is iets van alle tijden, culturen en beschavingen. Gemiddeld bestaat 30% van het menselijk dieet uit gefermenteerd voedsel. Dit is geen overbodige luxe, aangezien gefermenteerde voeding bestaat uit een compleet ecosysteem met verschillende verbindingen en voedingsstoffen om het microbioom in de darmen te ondersteunen en beschermen.

Levende cultuursymbiotica met Kefir en Kombucha

Voor de producten van Living Nutrition wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de twee meest superieure fermentatieprocessen: Kefir, gemaakt van gefermenteerde sojamelk en Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee.

Deze vorm van fermenteren wordt ook wel ‘symbiotica’ genoemd. Tussen symbiotica en enkelvoudige probiotica bestaan de volgende verschillen:


Probiotica

Symbiotica

Wordt synthetisch gekweekt in laboratoria

Wordt natuurlijk gefermenteerd uit planten

Enkel geïsoleerde bacteriesoorten

Meer dan 100 evenwichtige en geëvolueerde bacteriesoorten

Hecht zich aan maltodextrine, een vorm van suiker, om zich te kunnen stabiliseren

Hecht zich aan natuurlijke enzymen en peptiden

Bevat geen voedingsstoffen voor de spijsvertering

Rijk aan voedingsstoffen voor de spijsvertering

Synthetisch vervaardigd

Biologisch gecertificeerd

Prebiotische suikers of vezels toegevoegd

Breed scala aan natuurlijke prebiotica

Veel naakte, blootgestelde bacteriën

Een compleet, levend ecosysteem dat in harmonie is met het spijsverteringsmicrobioom

Toename biobeschikbaarheid door fermentatie

Bovenstaand symbiotica fermentatieproces zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit voeding kunnen worden verbeterd in plaats van dat de afzonderlijke bestanddelen worden geïsoleerd en geëxtraheerd, wat vaak gebeurt bij het maken van enkelvoudige probiotica. De voedingsmiddelen en kruiden in de producten van Living Nutrition kunnen op deze manier in hun natuurlijke en complete staat worden bewaard waardoor de biobeschikbaarheid en de potentie toeneemt. Ook creëert dit fermentatieproces een heel scala aan nieuwe verbindingen die de gezondheid kunnen ondersteunen zoals enzymen en metabolieten.

Gefermenteerde sojamelk in Living Nutrition

Living Nutriton maakt gebruik van gefermenteerde sojamelk voor het Kefir fermentatieproces. Gekiemde sojabonen bevatten namelijk een tal van uitzonderlijke eigenschappen, zoals een uniek evenwicht aan voedingsstoffen als aminozuren en polyfenolen. Na het fermentatieproces vormen deze voedingsstoffen verbindingen die een mooie ondersteuning bieden aan het spijsverteringsproces, de genezing van weefsels en voor het creëren van de een optimale omgeving voor een gezond microbioom in de darmen.

 

Organic Fermented Ashwagandha bevat:

 • 600 mg biologische gefermenteerde Ashwagandha (Withania somnifera) per dagdosering (2 capsules)
 • Biologisch gefermenteerde tapioca (capsule)
 • Symbiotica fermentatie van Kefir (gefermenteerde sojamelk) en Kombucha (gefermenteerde thee)


En is verder vrij van gluten en zuivel en is 100% vegan.

Het belangrijkste bestanddeel van Ashwagandha bestaat uit Withanoliden. Deze hebben veel overeenkomsten met de Ginsenosiden uit Gingseng, waardoor Ashwagandha ook wel eens de Indiase Ginseng wordt genoemd. Vanuit verschillende dierproeven komen de volgende eigenschappen van Withanoliden naar voren:

 • Koortswerend
 • Immunomodulerend
 • Kalmerend
 • Bloeddrukverlagend
 • Ontstekingsremmend
 • Anxiolytisch
 • Pijnstillend
 • Antioxidatia


https://www.sohf.nl/nutrienten/ashwagandha-extract

 

Gezondheidsvoordelen fermentatie

Uit onderzoek komt naar voren dat regelmatige consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen het risico kan verminderen op bepaalde vormen van kanker, het het immuunsysteem kan ondersteunen, het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de urinewegen kan beschermen en het de symptomen van de ziekte van Crohn en van het Prikkelbare Darm Syndroom kan verlichten.

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7823516/

Probiotica en prebiotica

Het fermentatieproces zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen en deze worden als het ware voor verteerd in een biobeschikbare vorm. Hierbij worden nieuwe voedingsstoffen aangemaakt tezamen met een breed scala aan stofwisselings- en spijsverteringsenzymen, welke ook wel eens probiotica of prebiotica worden genoemd.

Over dit merk Living Nutrition

In 2014 werd Living Nutrition opgericht in Engeland, door voedingstherapeut Graham Botfield. Living Nutrition is een klein bedrijf met een grote visie en missie: leven en werken in synergie met de natuur.

Alle producten worden met de hand gemaakt in een speciaal gebouwd laboratorium waarbij elk ingrediënt en het gehele proces 100% natuurlijk is. 

De basis voor alle producten van Living Nutrition bestaat uit een speciaal ontwikkeld Kefir-Kombucha fermentatieproces dat wordt toegepast op biologische kruiden en voedingsmiddelen om deze in hun meest natuurlijke staat en met de meeste bioactieve componenten aan te kunnen bieden.

100% biologisch 

Voor de producten van Living Nutrition worden enkel de grondstoffen met de hoogst mogelijke kwaliteit geselecteerd om de volledigheid aan activiteit van elk ingrediënt te kunnen garanderen. Alle ingrediënten in de producten van Living Nutrition zijn dan ook 100% biologisch. 

Daarnaast zijn alle producten van Living Nutrition:

 • 100% vegan
 • 100% vrij van GMO
 • 100% vrij van plastic
 • 100% puur
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

 • De standaard dosis Fermented Ashwagandha bestaat uit 2 maal daags 1 capsule (300 mg per stuk)
 • Vermijd inname met warme dranken of warme maaltijden, aangezien deze de delicate voedingsstoffen van het fermentatieproces kunnen beschadigen
 • De adaptogene eigenschappen van Ashwagandha zijn cumulatief en kunnen na verloop van tijd worden versterkt. Hoe langer en consistenter je het gebruikt, hoe meer je de effecten zal gaan ervaren
 • Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.