Biologische Chaga Extract- Foodin

50 ml
Logo Foodin

Maak kennis met de ‘Koning van de Paddenstoelen'. Zo'n titel krijg je natuurlijk niet zomaar!

Chaga behoort tot de voedingsmiddelen met de hoogste aantallen antioxidanten, welke kunnen bijdragen aan het tegengaan van oxidatieve stress.

Ook kunnen de bioactieve bestanddelen uit Chaga bijdragen aan het ondersteunen van het immuun- en afweersysteem. De biologische Chaga voor deze tinctuur is afkomstig uit Lapland, waar het in het wild groeit op berkenbomen. Makkelijk te doseren met bijgevoegd pipetje.

€ 24,95
Payment methods and shipping.

Traditioneel gebruik van Chaga

Je zou Chaga waarschijnlijk zo voorbijlopen. Chaga ziet er namelijk uit als een verbrand stuk hout. Toch moeten onze voorvaderen intuïtief hebben geweten dat dit ‘verkoolde hout’ meer te bieden heeft.

Binnenin de donkere verschijningsvorm van Chaga schuilt een oranje, goudachtige kern. En precies daar bevinden zich alle essentiële voedingsstoffen van deze zogenaamde ‘Koning van de Paddenstoelen’. 

Spechtenthee

Traditioneel gezien werd met name in Rusland en Scandinavië gebruik gemaakt van de potentiële gezondheidsvoordelen van Chaga. Er werd een sterke thee getrokken van Chaga die urenlang op het vuur stond te borrelen.

De donkere vloeistof die overbleef werd gebruikt als remedie tegen allerlei kwalen vanwege zijn mogelijke antiseptische en antibacteriële werking. In de volksmond werd het ook wel ‘Spechtenthee’ genoemd.


Chaga paddestoelen bevatten een rijkdom aan belangrijke vitaminen en mineralen, namelijk: Vitamine B1, B2, B3, K en D2. Evenals calcium, chloride, koper, ijzer, magnesium, natrium, fosfor, kalium, selenium en zink. Daarnaast bevat Foodins Chaga Tinctuur de volgende ingrediënten:

  • 10% Chaga extract vaste stoffen van wild geplukte Chaga uit Lapland
  • Waarvan ten minste 1,5% polyfenolen en 1,5% beta-D-glucanen
  • 20% ethanol
  • Water

De Chaga tinctuur is verder biologisch, vrij van kunstmatige additieven, vrij van zuivel, soja en gluten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Onderzoek naar Chaga

Chaga mag zich scharen onder de medicinale paddenstoelen, welke bekend staan vanwege hun immunomodulerende- en adaptogene eigenschappen. Medicinale paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt binnen de traditionele geneeskunde, met name in Azië, maar worden sinds een tiental jaren ook wetenschappelijk onderzocht. Van Chaga is inmiddels bekend dat het hoge gehaltes aan polysacchariden/ bèta-D-glucanen bevat. Ook de volgende bestanddelen van Chaga zijn veelvoudig onderzocht:

Hoge ORAC-waarden

Antioxidantenwaarden in voedingsmiddelen kunnen in kaart worden gebracht door middel van het meten van de ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) waarden. Wanneer er hoge ORAC-waarden worden vastgesteld, betekent dit dat het voedingsmiddel beschikt over hoge antioxidantwaarden. Chaga staat hoog bovenaan de lijst van voedingsmiddelen met een hoge ORAC-waarde. Om een vergelijking te maken: Chaga beschikt over een ORAC-waarde van 140.000, terwijl bosbessen beschikken over een ORAC-waarde van 8370.

SOD (superoxide dismutase)

Chaga beschikt over een hoog gehalte aan superoxide dismutase (SOD). Dit is een groep metallo-enzymen die een bijzondere antioxidantenbron vormen. SOD kan het lichaam helpen om schadelijke zuurstofmoleculen in het lichaam af te breken. Hierdoor kan (permanente) schade aan het weefsel worden voorkomen.

Betulinezuur in Chaga

Betulinezuur is oorspronkelijk terug te vinden in de bast van de berkenboom. Aangezien Chaga graag berkenbomen gebruikt als gastheer, absorbeert hij ook hoge hoeveelheden betulinezuur. Van betulinezuur is bekend dat het hoge levels antioxidanten bevat en het wordt veelvoudig onderzocht vanwege de mogelijke kankerremmende werking ervan. Ook worden van de volgende eigenschappen toegeschreven aan betulinezuur:

  • Antibacterieel
  • Ontstekingsremmend
  • Antiviraal

Wil je meer weten over Chaga? Lees dan ons uitgebreide verslag van deze wonderlijke medicinale paddenstoel!

Over dit merk Foodin

In 2012 ontstond Foodin, een Fins bedrijf dat als motto heeft: ‘Betere voeding voor een betere toekomst’. Als basisprincipe hiervoor hebben zij dat de producten goed moeten zijn voor het welzijn van zowel de consument, als de boer, als het milieu. Foodin is op dit moment de grootste producent en importeur in Finland van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen. Foodin produceert al haar producten zelf waardoor een gecontroleerde omgeving gecreëerd wordt waarin een hoogwaardig productieproces gegarandeerd kan worden.

100% biologisch

Voor de oprichters van Foodin is het van het grootste belang dat hun producten biologische ingrediënten bevatten. Zij werken dan ook al meer dan 10 jaar aan het ontwikkelen van meer biologische voeding in Finland. Inmiddels is Foodin dan ook de grootste producent van biologische producten in Finland en al hun producten zijn 100% biologisch.

Het extractieproces

De Reishi die wordt gebruikt voor Foodins Reishi tinctuur, groeit in het wild in Lapland. De Reishi wordt geëxtraheerd middels een dubbele extractiemethode, dit wordt gedaan middels een alcohol en heet water extractie, waardoor alle voedingsstoffen beschikbaar worden gesteld voor opname in het lichaam. Op deze manier blijft het maximale aan werkzame stoffen uit de Reishi paddenstoel bewaard.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.