Biologische Shiitake extract (vloeibaar) - KÄÄPÄ SOMA

30 ml
50 ml
Logo KÄÄPÄ Health

Alom geprezen vanwege haar culinaire toepassingen, wordt de Shiitake paddenstoel steeds meer geïntegreerd in de westerse samenleving.

Maar wist je ook dat Shiitake in de oosterse beschavingen al jaren geprezen wordt om haar gezondheidsbevorderende eigenschappen?

Boordevol vitaminen, mineralen, Eritadenine, Sterolen en Lentinan kan Shiitake Mushroom Extract van KÄÄPÄ Health helpen bij het ondersteunen en stimuleren van jouw immuun- en afweersysteem.

Vanaf € 33,00
Payment methods and shipping.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van Shiitake. Zo blijkt de Shiitake paddenstoel rijk te zijn aan de volgende bio-actieve verbindingen:

  • Eritadenine
  • Beta-D-glucanen, in het bijzonder: Lentinan
  • Ergosterol


Eritadenine

Onderzoekers hebben een heel speciaal stofje gevonden in Shiitake, namelijk: Eritadenine. Dit is een stof die, naar blijkt uit dierproeven, invloed heeft op de cholesterolwaarden en lipiden (vetachtige stoffen) in het bloed. Uit verschillende dierproeven komt naar voren dat Eritadenine zorgt voor het verlagen van cholesterolwaarden.

Lentinan

Vele honderden wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat Lentinan kwaadaardige tumoren kan remmen door middel van het versterken van het immuun- en afweersysteem. Lentinan heeft dus geen direct invloed op de kankercellen maar focust zich op het immuun- en afweersysteem. Hoog geconcentreerde lentinan wordt in Japan al sinds 1980 gebruikt als immunostimulant bij de behandeling van verschillende vormen van kanker.

Ergosterol: de zon in Shiitake

Ergosterol is een provitamine die over het algemeen niet in grote hoeveelheden terug is te vinden in voeding. Ergosterol wordt in aanwezigheid van zonlicht omgezet in vitamine D2. Vitamine D staat bekend om zijn ondersteundende werking op het immuunsysteem.

Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van Shiitake? In dit blog vertellen we je alles wat je wil weten!

Shiitake is een bron van essentiële vitamines en mineralen, te weten: Vitamine B1, B2, B3, C, D2, E. En mineralen: Foliumzuur, fosfor, ijzer, magnesium en selenium.

Ook bevat Shiitake een hoog gehalte aan polysacchariden/beta-D-glucanen. Verder bevat Shiitake Mushroom Extract de volgende ingrediënten:

  • Fins geoogste, biologische Shiitake paddenstoelen
  • Alcohol (25%) biologisch
  • Gezuiverd water

Shiitake Mushroom Extract is verder vrij van kunstmatige additieven, vrij van zuivel, soja en gluten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Shiitake (Lentinula Edodes) kent zijn oorsprong in China en Japan. Shiitake paddenstoelen worden daar al meer dan duizend jaar gecultiveerd.

Het eerste schriftelijke verslag van de teelt van Shiitake kan worden herleid tot Wu Sang Kwuang, geboren tijdens de Song-dynastie (960–1127 n.Chr.).

In sommige documenten wordt echter vermeld dat de niet- gecultiveerde paddenstoel al in 199 n.Chr. werd geconsumeerd.

Over dit merk KÄÄPÄ Health

Wat in 2016 ontstond als een idee van 4 vrienden die een gezamenlijke passie voor paddenstoelen deelden, is inmiddels uitgegroeid tot een team van 20 enthousiaste professionals en een paddenstoelenkwekerij met 20.000 stammen.

Team KAAPA

KÄÄPA is kritisch, als het aankomt op paddenstoelen. Alle biologische paddenstoelen cultiveren zij dan ook zelf in Finland, waarna ze een geavanceerd extractieproces ondergaan met een krachtig extract als gevolg.

KÄÄPA is toegewijd aan het bijdragen aan meer gezondheid voor zowel de mens, als het ecosysteem, op een transparante en eerlijke manier.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.