Biologische Reishi extract (vloeibaar) - KÄÄPÄ SOMA

30 ml
50 ml
Logo KÄÄPÄ Health

Reishi (Ganoderma lucidum) mag zichzelf de meest bekende en langst gebruikte medicinale Paddenstoel met de meeste bioactieve bestanddelen (meer dan 400!) noemen.

Het hoge gehalte aan polysacchariden/bèta-D-glucanen kunnen het immuun- en afweersysteem ondersteunen en de aanwezige Ganoderische zuren bevatten onder andere antivirale, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen.

Daarnaast kunnen Ganoderische zuren een positieve uitwerking hebben op het zenuwstelsel en draagt het bij aan een normale weerstand tegen stress. Reishi is een echte alleskunner!

Vanaf € 22,00
Payment methods and shipping.

Reishi (Ganoderma lucidum), ook wel bekend als Lingzhi en ‘de paddenstoel van de onsterfelijkheid’, werd voor het eerst beschreven door Huangdi, de Gele Keizer, in zijn beroemde boek over traditionele Chinese geneeskunde, waarin hij veel levens verbeterende eigenschappen aan Reishi toeschrijft.

In China gelooft men dat het een van de krachtigste tonicums is die er bestaan. Naar verluidt is Reishi vooral effectief in het tegengaan van de degeneratieve invloed van het ouder worden.

Voeding voor de geest
Niet alleen het lichaam maar ook de geest wordt gevoed; volgens Taoïstische monniken is Reishi het allerkrachtigste ‘shen’ tonicum, oftewel, voeding voor de geest.

Geweivormige Reishi

Reishi is in verschillende vormen verkrijgbaar maar aan de geweivormige, die zelden in de natuur gevonden wordt, wordt van oudsher de meeste kracht toegedicht. In het oude China was per keizerlijk decreet bepaald dat alle vergaarde geweivormige Reishi eigendom was van de keizer zodat het ten goede kwam aan het land en de bevolking.

Hoogwaardige cultivatie

De reishi paddenstoelen voor deze tinctuur worden door KÄÄPÄ Health zelf geselecteerd en geoogst in de Finse bossen. Op deze manier wordt er op toegezien dat de tinctuur zijn hoogwaardige kwaliteit behoudt en dat enkel de meest gezonde en rijpe paddenstoelen met de meest actieve bestanddelen worden geselecteerd en geoogst. Direct na het oogsten worden de reishi paddenstoelen op 3 manieren geëxtraheerd zodat al het beste van de reishi paddenstoel bewaard blijft.

Het extractieproces

Om 20 liter Reishi Mushroom Extract te maken, wordt er 1 kg gedroogde biologische reishi paddenstoelen gebruikt. Er zit dus ongeveer 100mg geconcentreerd reishi in de maximale inname van 2ml Reishi Mushroom Extract per dag.

Gedroogde vruchtlichamen

KÄÄPÄ Health verwerkt gedroogde in plaats van verse Reishi vruchtlichamen in deze tinctuur waardoor er sprake is van een nog hogere concentratie werkzame stoffen.


 

 

 


De Reishi extract beschikt over een rijkdom aan belangrijke vitaminen en mineralen, namelijk:

Vitamines B, C, D en E. En mineralen zoals: Calcium, IJzer, Kalium, Koper, Magnesium, Zink

Ingrediënten

 • In Finland geoogste, biologische Reishi paddenstoelen
 • Alcohol (25%) biologisch
 • Zonder kunstmatige toevoegingen
 • Biologisch
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Soja-, gluten- en zuivelvrij


Bioactieve bestanddelen van Reishi

De belangrijkste bestanddelen van Reishi zijn:

 • Immunostimulerende polysacchariden: bèta-D-glucanen (LINK NAAR BLOG)
 • Een specifieke triterpeen van Reishi: ganoderische zuren

Bèta-D-glucanen en triterpenen staan erom bekend dat zij het immuun- en afweersysteem kunnen ondersteunen. Lees alles over polysacchariden/beta-D-glucanen in dit (LINK NAAR BLOG) blog!

 

Ganoderische zuren in Reishi
Ganoderische zuren beschikken over de volgende gezondheidsbevorderende eigenschappen:

 • Anti-histamina
 • Cholesterolverlagend
 • Ontstekingsremmend
 • Bloeddrukverlagend
 • Hepatoprotectief
 • Inductor van genetisch geprogrammeerde celdood
 • Antiviraal
 • Kanker remmend
 • Antimicrobieel


Ook hebben ganoderische zuren een immunmodulerende werking, kunnen ze positieve uitwerking hebben op het zenuwstelsel, kunnen ze bijdragen aan een normale weerstand tegen stress en zijn ze een bron van antioxidanten. 

Wil je meer leren over Reishi? Lees dan dit blog! (LINK NAAR BLOG REISHI)

Over dit merk KÄÄPÄ Health

Na een traditionele Finse sauna sessie in 2016, ontstond het idee tussen 4 vrienden om zelf paddenstoelen extracten te gaan maken op een manier die bijdraagt aan zowel de gezondheid van de mens, als die van het ecosysteem. KÄÄPA was geboren. Inmiddels, een aantal jaar verder, beschikt KÄÄPA over een enthousiast team van 20 professionals en een paddenstoelkwekerij met maar liefst 20.000 stammen. Alle biologische paddenstoelen worden door KÄÄPA zelf gecultiveerd en geëxtraheerd in Finland.

Team KAAPA

Het extractieproces

Direct na het oogsten worden de Reishi paddenstoelen op 3 manieren geëxtraheerd zodat al het beste van de Reishi paddenstoel bewaard blijft. Om 20 liter Reishi Mushroom Extract te maken, wordt er 1 kg gedroogde biologische Reishi paddenstoelen gebruikt. Er zit dus ongeveer 100mg geconcentreerd Reishi in de maximale inname van 2ml Reishi Mushroom Extract per dag.

Gedroogde vruchtlichamen

KÄÄPÄ Health verwerkt gedroogde in plaats van verse Reishi vruchtlichamen in deze tinctuur waardoor er sprake is van een nog hogere concentratie werkzame stoffen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.