Biologische Reishi Extract- Foodin

50 ml
Logo Foodin

De biologische Reishi die verwerkt is in Foodins Reishi Tinctuur is afkomstig uit Lapland, waar het wild groeit en geniet van de schone, frisse Scandinavische leefomstandigheden.

Reishi is de medicinale paddenstoel met de langste gebruiksgeschiedenis en met de meeste bioactieve componenten.

De bèta-D-glucanen en ganoderische zuren kunnen het immuun- en afweersysteem ondersteunen en kunnen bijdragen aan een normale weerstand tegen stress. Makkelijk te doseren met behulp van bijgevoegd pipetje.

€ 24,95
Payment methods and shipping.

Traditioneel gebruik van Reishi

Medicinale paddenstoelen worden pas tientallen jaren wetenschappelijk onderzocht, maar de gebruiksgeschiedenis ervan gaat al vele duizenden jaren terug. Reishi is de medicinale paddenstoel met de langst bekende gebruiksgeschiedenis en wordt al minstens 2000 jaar gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) ter ondersteuning van de gezondheid. Ook beschikt Reishi over meer dan 400 verschillende bioactieve componenten, de meeste van alle medicinale paddenstoelen. Een fraai exemplaar…

Reishi: ‘Paddenstoel van de onsterfelijkheid’

Keizers uit het oude China dachten dat het consumeren van Reishi kon leiden tot onsterfelijkheid. Reishi draagt om deze reden dan ook nog steeds de bijnaam ‘Paddenstoel van de onsterfelijkheid’. Inmiddels is bekend dat Reishi je niet het eeuwige leven zal geven, maar Reishi wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde vaak aanbevolen voor een ‘lang en gezond leven’.

‘Fu Zheng’ therapie 

Ook werd Reishi in het oude China beschouwd als één van de belangrijkste componenten van ‘Fu Zheng’ therapie. Dit kan worden vertaald als ‘herstel van de lichamelijke balans’ en is te vergelijken met immuno-therapie. Reishi wordt gezien als een adaptogeen die een immunomodulerende werking kan hebben op het lichaam.

Ontspannende Reishi thee

Taoïstische monniken waren ook al vele jaren op de hoogte van de mogelijke heilzame werking van Reishi. Zij merkten dat, wanneer zij een sterke thee trokken van deze medicinale paddenstoel, ze zich kalmer en meer ontspannen voelden én dat ze minder snel ziek werden. Een ideale basis voor hun meditatiebeoefening! Het was dan ook gebruikelijk om een kopje Reishi thee te drinken voor het mediteren.

Reishi paddenstoelen beschikken over een rijkdom aan belangrijke vitaminen en mineralen, namelijk: Vitamine B, C, D en E. Ook calcium, koper, ijzer, magnesium, kalium en zink. Daarnaast bevat Foodins Reishi Tinctuur de volgende ingrediënten:

 • 3% Reishi extract vaste stoffen van wild groeiende Reishi uit Lapland
 • 20% ethanol
 • Water

De Reishi tinctuur is verder biologisch, vrij van kunstmatige additieven, vrij van zuivel, soja en gluten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Onderzoek naar Reishi

Reishi heeft al vele jaren een belangrijke plek binnen de medische wereld van China, Japan en Korea. Zo wordt het ingezet als onderdeel van immunotherapie bij verschillende kankerbehandelingen en bij de behandeling van HIV.

Bioactieve componenten Reishi 

De belangrijkste bioactieve componenten van Reishi

 • Immunostimulerende polysacchariden: bèta-D-glucanen
 • Triterpenen: ganoderische zuren

Bèta-D-glucanen en triterpenen staan erom bekend dat zij het immuunsysteem en afweersysteem ondersteunen en stimuleren zodat het weer in balans kan komen. Daarnaast beschikt Reishi over een krachtig soort triterpenen: Ganoderische zuren.

Ganoderische zuren in Reishi
Van ganoderische zuren is bekend dat ze over de volgende gezondheidsbevorderende eigenschappen beschikken:

 • Remt histamine afgifte
 • Cholesterolverlagend
 • Ontstekingsremmend
 • Bloeddrukverlagend
 • Beschermer van de leverfunctie
 • Inductor van genetisch geprogrammeerde celdood
 • Antiviraal
 • Kanker remmend
 • Antimicrobieel


Ook kunnen ganoderische zuren een ontspannende uitwerking hebben op het zenuwstelsel en beschikken ze over een bron van antioxidanten.

Wil je meer te weten komen over Reishi? Lees dan hier onze blogpost

Over dit merk Foodin

In 2012 ontstond Foodin, een Fins bedrijf dat als motto heeft: ‘Betere voeding voor een betere toekomst’. Als basisprincipe hiervoor hebben zij dat de producten goed moeten zijn voor het welzijn van zowel de consument, als de boer, als het milieu.

Foodin is op dit moment de grootste producent en importeur in Finland van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen. Foodin produceert al haar producten zelf waardoor een gecontroleerde omgeving gecreëerd wordt waarin een hoogwaardig productieproces gegarandeerd kan worden.

100% biologisch

Voor de oprichters van Foodin is het van het grootste belang dat hun producten biologische ingrediënten bevatten. Zij werken dan ook al meer dan 10 jaar aan het ontwikkelen van meer biologische voeding in Finland. Inmiddels is Foodin dan ook de grootste producent van biologische producten in Finland en al hun producten zijn 100% biologisch.

Het extractieproces

De Reishi die wordt gebruikt voor Foodins Reishi tinctuur, groeit in het wild in Lapland. De Reishi wordt geëxtraheerd middels een dubbele extractiemethode, dit wordt gedaan middels een alcohol en heet water extractie, waardoor alle voedingsstoffen beschikbaar worden gesteld voor opname in het lichaam. Op deze manier blijft het maximale aan werkzame stoffen uit de Reishi paddenstoel bewaard.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.