Biologische Maitake extract (vloeibaar) - KÄÄPÄ SOMA

30 ml
50 ml
Logo KÄÄPÄ Health

Maitake (Grifola frondosa) uit het Biologische Maitake Mushroom Extract wordt door KÄÄPÄ Health zelf geselecteerd en geoogst in de weelderige, koude, Finse bossen waar deze paddenstoel het beste gedijt.

De actieve bestanddelen D-fractie en L-ergothioneïne kunnen je helpen om jouw immuun- en afweersysteem te ondersteunen, een gezonde cholesterolspiegel te behouden en de leverfunctie te beschermen.

Makkelijk te doseren met bijgevoegd pipet!

Vanaf € 22,00
Payment methods and shipping.

Traditioneel gebruik van Maitake

Maitake (Grifola frondosa), ook wel bekend als Eikhaas of ‘Hen of the Woods’, heeft een bijzonder oorsprongsverhaal waar zij haar naam aan te danken heeft.

Dansende paddenstoel

De Japanse naam Maitake is onderverdeeld in twee woorden: Mai, wat ‘dansen’ betekent en take wat ‘paddenstoel’ betekent. Dus; dansende paddenstoel.
Al duizenden jaren wordt Maitake in Japan gebruikt als voedsel en als medicijn. Er wordt gespeculeerd dat in het oude feodale Japan, lokale landheren hun onderdanen een equivalent gewicht in zilver gaven in ruil voor Maitake. De onderdanen zouden spontaan een vreugdedans hebben gedaan zijn toen zij Maitake paddenstoelen vonden, wetende dat zij een prachtige beloning zouden ontvangen voor hun vondst.

Geheime oogstgebieden

Ook bestaat het verhaal dat de Maitake paddenstoel in Japan zo hoog gewaardeerd werd, dat deskundige paddenstoelenzoekers hun oogstgebieden strikt geheimhielden. De locaties werden pas na hun dood in hun testament onthuld. Om deze reden werd Maitake pas na een lange tijd commercieel gecultiveerd.

Maitake (Grifola frondosa) uit het Biologische Maitake Mushroom Extract wordt door KÄÄPÄ Health zelf geselecteerd en geoogst in de weelderige, koude, Finse bossen waar deze paddenstoel het beste gedijt.

De actieve bestanddelen D-fractie en L-ergothioneïne kunnen je helpen om jouw immuun- en afweersysteem te ondersteunen, een gezonde cholesterolspiegel te behouden en de leverfunctie te beschermen. Makkelijk te doseren met bijgevoegd pipet!

Maitake is rijk aan vitaminen en mineralen, te weten: Vitamine B1, B2, B3, C en D. En mineralen: ijzer, kalium, koper, magnesium, selenium en zink. Ook bevat Maitake hoge gehaltes aan polysacchariden/beta-D-glucanen (LINK NAAR BLOG). Verder bevat Maitake Mushroom Extract de volgende ingrediënten:

  • In Finland gecultiveerde en geoogste, biologische Maitake paddenstoelen
  • Alcohol (25%) biologisch
  • Gezuiverd water

Maitake Mushroom Extract is verder vrij van kunstmatige additieven, vrij van zuivel, soja en gluten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Maitake wordt in Japan al duizenden jaren beschouwd als een medicinale paddenstoel. Sinds dertig jaar wordt deze paddenstoel ook aan wetenschappelijk onderzoek onderworpen. Onderzoekers hebben een aantal geneeskrachtige eigenschappen van Maitake onthuld die verbazingwekkende gezondheidsvoordelen kunnen bieden.

D-fractie (GFP)

 

Japanse wetenschappers ontdekten dat Grifola Frondosa Polysaccharide (GFP), ook wel D-fractie genoemd, het belangrijkste actieve bestandsdeel van Maitake is.

In 2010 werd D-fractie in China goedgekeurd als aanvullend therapeutisch medicijn voor de behandeling van verschillende vormen van kanker.

Gezondheidsvoordelen D-fractie

 

Een groot aantal farmacologische analyses en klinische experimenten bevestigden de volgende gezondheidsvoordelen van D-fractie:

  • Het draagt bij aan de ondersteuning van het immuunsysteem
  • Het kan zorgen voor een gezonde cholesterolspiegel
  • Het bevat antivirale eigenschappen

 

L-ergothioneïne

Daarnaast bevat Maitake een krachtige antioxidant, l-ergothioneïne genaamd, die met name gespecialiseerd is in de bescherming van de leverfunctie.

Over dit merk KÄÄPÄ Health

Hoogwaardige cultivatie

KÄÄPA

Na een traditionele Finse sauna sessie in 2016, ontstond het idee tussen 4 vrienden om zelf paddenstoelen extracten te gaan maken op een manier die bijdraagt aan zowel de gezondheid van de mens, als die van het ecosysteem. KÄÄPA was geboren. Inmiddels, een aantal jaar verder, beschikt KÄÄPA over een enthousiast team van 20 professionals en een paddenstoelkwekerij met maar liefst 20.000 stammen. Alle biologische paddenstoelen worden door KÄÄPA zelf gecultiveerd en geëxtraheerd in Finland.

Team KAAPA

Het extractieproces

Direct na het oogsten worden de Maitake paddenstoelen op 3 manieren geëxtraheerd zodat al het beste van de Maitake paddenstoel bewaard blijft. Om 20 liter Maitake Mushroom Extract te maken, wordt er 1 kg gedroogde biologische Maitake paddenstoelen gebruikt. Er zit dus ongeveer 100mg geconcentreerd shiitake in de maximale inname van 2ml Maitake Mushroom Extract per dag.

Gedroogde vruchtlichamen

KÄÄPÄ Health verwerkt gedroogde in plaats van verse Maitake vruchtlichamen in deze tinctuur waardoor er sprake is van een nog hogere concentratie werkzame stoffen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.