Biologische Lion's Mane extract (vloeibaar) - KÄÄPÄ SOMA

30 ml
50 ml
Logo KÄÄPÄ Health

Zou jij graag jouw hersenfuncties willen ondersteunen op een natuurlijke manier? Dan zou KÄÄPA's Lion's Mane Mushroom Extract je daarbij kunnen helpen.

De bestanddelen uit Lion's Mane stimuleren de aanmaak van NGF en BNDF in de hersenen, wat kan bijdragen aan een normale concentratie en aan het functioneren van het geheugen.

Daarnaast kan Lion's Mane ondersteuning bieden aan het immuun- en afweersysteem. Ervaar zijn leeuwenkracht nu zelf!

Vanaf € 25,00
Payment methods and shipping.

Lion's Mane (Hericium erinaceus) wordt ook wel ‘Mountain Priest’ of ‘het natuurgeschenk aan uw zenuwstelsel’ genoemd.

Duizenden jaren geleden ging het verhaal dat de gebruiker van Lion’s Mane stalen zenuwen en het geheugen van een leeuw zou krijgen bij het nuttigen ervan.

Concentratie thee

Oorspronkelijk gebruikten boeddhistische Shaolin monniken Lion's Mane in hun thee tijdens het beoefenen van meditatie. Ze geloofden dat de Lion’s Mane paddenstoel hun concentratie verbeterde en hen zo in staat stelde de mystieke levenskracht "Qi" beter te cultiveren.

Lion's Mane in de Traditionele Chinese Geneeskunde

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Lion’s Mane al jaren gebruikt ter ondersteuning van de hersenfuncties en ter ondersteuning van de algemene gezondheid en een lang leven.

Het extractieproces

Direct na het oogsten worden de Lion’s Mane paddenstoelen op 3 manieren geëxtraheerd zodat al het beste van de Lion’s Mane paddenstoel bewaard blijft. Om 20 liter Lion’s Mane Mushroom Extract te maken, wordt er 1 kg gedroogde biologische Lion’s Mane paddenstoelen gebruikt. Er zit dus ongeveer 100mg geconcentreerd shiitake in de maximale inname van 2ml Lion’s Mane Mushroom Extract per dag.

Gedroogde vruchtlichamen

KÄÄPÄ Health verwerkt gedroogde in plaats van verse Lion’s Mane vruchtlichamen in deze tinctuur waardoor er sprake is van een nog hogere concentratie werkzame stoffen.

Ingrediënten

Chaga paddenstoelen bevatten een rijkdom aan belangrijke vitaminen en mineralen, namelijk: Vitamine B1, B2, B3, K en D2. Evenals calcium, chloride, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, natrium, selenium en zink. Ook bevat Chaga een hoog gehalte aan triterpenen en polysacchariden/beta-D-glucanen (LINK NAAR BLOG). De ingrediënten van KÄÄPÄ's Chaga Mushroom Extract zijn:

  • Wild geoogste, biologische Chaga uit de Finse bossen
  • Alcohol* (25%)
  • Gezuiverd water

KÄÄPÄ's Chaga Mushroom Extract is verder vrij van kunstmatige additieven, vrij van zuivel, soja en gluten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Hoeveelheid en dosering

Druppel dagelijks 1-3 pipetjes* (zie onderstaande doseringen van de pipetjes van 30 ml en 50 ml flesjes) Chaga Mushroom Extract onder je tong. Kan natuurlijk ook gemengd worden met thee, koffie, smoothies of andere recepten.

  • gebruik is 2ml per dag
  • *In 30ml flesjes komt een vol pipetje overeen met 0.6ml en in 50ml flesjes is een vol pipetje 1ml.
  • Het wordt aangeraden om na iedere 3 maanden even een weekje niet te gebruiken
  • Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u dit supplement gebruikt
Onderzoek naar Lion’s Mane staat nog in de kinderschoenen. Uit eerste onderzoeken komt echter naar voren dat Lion’s Mane de hersenfuncties zou kunnen ondersteunen.

Nerve Growth Factor (NGF)

Het lijkt alsof Lion’s Mane de hersenen aanzet tot het aanmaken van meer ‘Nerve Growth Factor’ (NGF), oftewel, zenuwgroeifactor. Deze neuropeptiden zorgen voor de productie, groei en het onderhoud van neuronen in de hersenen. Naarmate we ouder worden neemt de activiteit van de neuropeptiden af, wat leidt tot een verslechtering van de hersenfunctie. NGF helpt de hersenen vitaal en gezond te houden.

Aanmaak nieuwe myelinescheden

NGF zorgt ook voor de aanmaak van nieuwe myelinescheden. Een myelineschede is een beschermend laagje om de zenuwen dat de prikkelgeleiding tussen de cellen versnelt. Als deze scheden beschadigd zijn, zoals bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, verloopt deze prikkelgeleiding veel trager. Momenteel worden Lion’s Mane en NGF gebruikt bij de ontwikkeling van behandelingen voor deze ziekten.

Stimuleren van neuronen

Lion’s Mane heeft ook neurotrofe eigenschappen. Dat houdt in dat het de groei en differentiatie van neuronen stimuleert. Neuronen spelen een belangrijke rol bij het leren en de ontwikkeling van de hersenen.Wil je meer weten over Lion's Mane? Lees dan eens dit uitgebreide blog (LINK) over deze bijzondere medicinale paddenstoel.

Over dit merk KÄÄPÄ Health

Wat in 2016 ontstond als een idee van 4 vrienden die een gezamenlijke passie voor paddenstoelen deelden, is inmiddels uitgegroeid tot een team van 20 enthousiaste professionals en een paddenstoelenkwekerij met 20.000 stammen.

Team KAAPA

KÄÄPA is kritisch, als het aankomt op paddenstoelen. Alle biologische paddenstoelen cultiveren zij dan ook zelf in Finland, waarna ze een geavanceerd extractieproces ondergaan met een krachtig extract als gevolg.

KÄÄPA is toegewijd aan het bijdragen aan meer gezondheid voor zowel de mens, als het ecosysteem, op een transparante en eerlijke manier.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.