Biologische Chaga extract (vloeibaar) - KÄÄPÄ SOMA

30 ml
50 ml
Logo KÄÄPÄ Health

Niet voor niets aangeduid als ‘Koning van de paddenstoelen’ verrast Chaga met hoge gehaltes aan antioxidanten die het lichaam ondersteunen tegen oxidatieve stress.

De betulinezuur in Chaga heeft daarnaast antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

KÄÄPA's Chaga Mushroom Extract bevat alleen de beste, wild geoogste, biologische Chaga uit het Finse bos om jou van dienst te zijn met één van de puurste paddenstoeltincturen op aarde.

Vanaf € 22,00
Payment methods and shipping.

Het Aino-volk in Oost-Azië gebruikt Chaga (Inonotus obliquus) al minstens 600 jaar vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Inheemse stammen gebruikten de Chaga paddenstoelen vanwege hun antiseptische, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Sinds ze werden ontdekt, worden ze ook gebruikt als adaptogenen om het lichaam beter te laten omgaan met stress, ziekten en ernstige aandoeningen. In oude teksten wordt Chaga aangeduid als ‘Koning van de Paddenstoelen’, ‘Diamant van het Bos’ en ‘Het Geschenk van de Natuur’ vanwege zijn helende en gezondheidsbevorderende werking en unieke samenstelling vol actieve bestanddelen.


KÄÄPÄ Health selecteert en oogst de Chaga paddenstoelen zelf in de Finse bossen om er zeker van te zijn dat ze kunnen beschikken over rijpe, gezonde exemplaren vol actieve bestanddelen. Meteen na de oogst worden ze op drie manieren geëxtraheerd zodat het volledige scala aan actieve bestanddelen van Chaga behouden blijft.

Het extractieproces

Om 20 liter Chaga Mushroom Extract te maken, wordt er 1 kg gedroogde biologische chaga paddenstoelen gebruikt. Er zit dus ongeveer 100mg geconcentreerd chaga in de maximale inname van 2ml Chaga Mushroom Extract per dag.

Gedroogde vruchtlichamen

KÄÄPÄ Health verwerkt gedroogde in plaats van verse Chaga vruchtlichamen in deze tinctuur waardoor er sprake is van een nog hogere concentratie werkzame stoffen.

Ingrediënten

Chaga paddenstoelen bevatten een rijkdom aan belangrijke vitaminen en mineralen, namelijk: Vitamine B1, B2, B3, K en D2. Evenals calcium, chloride, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, natrium, selenium en zink. Ook bevat Chaga een hoog gehalte aan triterpenen en polysacchariden/beta-D-glucanen (LINK NAAR BLOG). De ingrediënten van KÄÄPÄ's Chaga Mushroom Extract zijn:

  • Wild geoogste, biologische Chaga uit de Finse bossen
  • Alcohol* (25%)
  • Gezuiverd water

KÄÄPÄ's Chaga Mushroom Extract is verder vrij van kunstmatige additieven, vrij van zuivel, soja en gluten en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Hoeveelheid en dosering

Druppel dagelijks 1-3 pipetjes* (zie onderstaande doseringen van de pipetjes van 30 ml en 50 ml flesjes) Chaga Mushroom Extract onder je tong. Kan natuurlijk ook gemengd worden met thee, koffie, smoothies of andere recepten.

  • gebruik is 2ml per dag
  • *In 30ml flesjes komt een vol pipetje overeen met 0.6ml en in 50ml flesjes is een vol pipetje 1ml.
  • Het wordt aangeraden om na iedere 3 maanden even een weekje niet te gebruiken
  • Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u dit supplement gebruikt

Chaga wordt veelvoudig onderzocht vanwege zijn vermeende gezondheidsvoordelen. Chaga zit vol belangrijke vitaminen en mineralen. Ook heeft Chaga de hoogste ORAC-waarde van alle fruit en groenten, is het rijk aan SOD en bevat het betulinezuur. Daarnaast zit Chaga vol met gezondheidsbevorderende polysacchariden en bèta-D-glucanen, lees meer over dit speciale bestanddeel van Chaga in dit blog!

ORAC-waarde Chaga: antioxidantenbommetje!
Chaga heeft dus een uitzonderlijk hoge waarde aan ORAC. De afkorting ORAC staat voor ‘Oxygen Radical Absorbance Capacity’. Dit is een meetinstrument dat ons in staat stelt om de aantallen antioxidanten in voedingsmiddelen in kaart te brengen. Chaga is dus een bijzondere bron van antioxidanten, die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

Superoxide dismutase (SOD)
SOD zijn metallo-enzymen die bekend staan als krachtige antioxidanten. SOD kunnen ondersteunen bij het afbreken van schadelijke zuurstofmoleculen in lichaamscellen waardoor weefselschade mogelijk zou kunnen worden voorkomen.

Betulinezuur
Chaga beschikt over een bron van betulinezuur, dit is (wederom) een krachtige antioxidant. Vanuit onderzoek komt naar voren dat betulinezuur de volgende eigenschappen bevat:

  • Antiviraal
  • Ontstekingsremmend
  • Antibacterieel

Ook wordt betulinezuur momenteel gelinkt aan de remming van kankercellen.
Wil je meer lezen over deze bijzondere medicinale paddenstoel? Lees dan dit blog (LINK) over Chaga!

Over dit merk KÄÄPÄ Health

Wat in 2016 ontstond als een idee van 4 vrienden die een gezamenlijke passie voor paddenstoelen deelden, is inmiddels uitgegroeid tot een team van 20 enthousiaste professionals en een paddenstoelenkwekerij met 20.000 stammen.

Team KAAPA

KÄÄPA is kritisch, als het aankomt op paddenstoelen. Alle biologische paddenstoelen cultiveren zij dan ook zelf in Finland, waarna ze een geavanceerd extractieproces ondergaan met een krachtig extract als gevolg.

KÄÄPA is toegewijd aan het bijdragen aan meer gezondheid voor zowel de mens, als het ecosysteem, op een transparante en eerlijke manier.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Disclaimer

Sommige medicatie gaat niet goed samen met bepaalde voedingsstoffen of breken bepaalde vitaminen in het lichaam af. Daarom is het altijd verstandig om het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een arts. Ook kan de arts advies geven over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met medicatie. Als voedingssupplementenleverancier mogen wij namelijk geen uitspraken doen over medische zaken en zij wij verplicht je bij dergelijke vragen door te verwijzen naar een arts of medisch specialist.
Copyright © Medic Mushrooms. All rights reserved.